du är saknad

idag är det 2 månader sen du försvann, jag saknar dig mer än någonsin Winston <3
 

alla utom jag

medan alla andra går runt med iPhone 4, 4s och iPhone 5
 
så kommer jag här med min super snygga iPhone 3Gs!
 
yeah...
 
 
specifikationer:
 
Den kan stänga ner appar när som helst
Den är segare än en  snigel som ska över vägen
Den tar super dåliga kort
Trycker man på baksidan av den så vibrerar den (huuur cooolt!...eller?)
Den kan tappa glasbitar ibland
Knappen i fram funkar inte alltid
När man låser så är "låsljudet" 5 år efter
 
ja haha det är ju några, så jag måste säga att den är riktigt bra och jag äääälskar den...
 
Så ni som har era iphone 4 och 5, skit ner er! Jag har en iphone 3gs som ingen annan har! jappp'
 
 

nyårs present?

hihi fixar en nyårs present till bloggen, vad det är? ja det får ni se nästa år ;)
 

in loovee!

gaaassh! guud, kikade hästnet i går kväll/natt och såg drömponnyn framför ögonen på mig! herregud säger jag bara, ge mig! (dock ca 10 000 kr för dyr)
 
haha tänker inte lägga ut henne här, då kanske någon annan tar henne? ;)
 

Sweet dreams

Godnatt alla, tänkte sova nu innan magen börjar dampa ;)

Sov så sött'


film

hihi myser ner mig med massa chips, cola och alvin o gänget film!
 
 
och ni ? ;)
 

Insperation eller Kopiering?

och dääär fick jag en känsla av att skriva något coolt och långt inlägg så att alla bara wooaaaow
Men jag inser ganska snart att det kommer skita ner sig.. Men jag skriver iaf vad jag har suttit och tänkt på nu och som jag även funderat över ett tag.
 
 
vad är det, insperation?
 

Jag menar vissa personer har nog svårt att skilja på insperation och kopiera?
 
Insperation:

Man tycker att något/någon är bra och man vill göra samma som den, så man hämtar insperation, alltså man t.ex. gör liknande saker. Om t.ex. en bloggare har en speciell design på sin blogg. Då kanske man inspereras av den och vill ha en liknande, så man kanske gör den i samma "modell" men kanske inte samma färg och samma saker på.
Kopiera:

Man gör exakt lika dant som någon eller kanske skriver likadant. Om t.ex. någon gillar en bloggares design och vill ha en sån, oså gör man en i likadan modell, likadana färger, likadana saker på. Skillnaden kan vara bilderna.
---
 
så det är lite skillnad där emellan. Och ibland märker man att vissa inte förstår att det är inte okej att kopiera andras texter, designer mm.
 
Så insperation är när man gör liknande saker men ändå kör lite eget, kopiera är när man är någon annan.
Liksom, kan man inte ha en egen stil? måste man kopiera andra för att bli bra?
 
Jag tror att om man kör sitt eget så kommer man längst på det, och visst kan man ha förebilder och hämta insperation, men risken är att man tar för mycket insperation och det övergår till kopiering.
 
 
Tänk er en låt, som är bra och du älskar den! Du vill göra en lika bra. Inte fan gör du en precis likadan bara att du ändrar text/melodi? nej för då kopierar du hela låten?  du gör melodin kanske lik, eller texten kanske handlar om samma sak men med helt andra ord! då har du inspererats av en låt.
 
Tänk på den när ni ser upp till någon, se upp så att du inte förväxlar insperation med kopiering!
 
och jag vet att detta inlägg blev ganska dåligt, men jag behövde få ur mig det för det har vart i mitt huvud fööör länge ;)
 
 
ha en bra kväll och ett gott nytt år ! :*
 

gästbloggning!

Hej alla Johannas läsare!
Mitt namn är Lisa och jag bloggar vanligtvis på bloggen http://hstochfoto.blogg.se/ som jag haft sedan 22 augusti. Där bloggar jag om de tre hästarna jag tar hand om till vardags, mitt liv, min valp och lägger upp allmäna bilder. Jag känner inte Johanna på något sätt utan tyckte bara att det skulle vara en kul grej att vi gästade hos varandra. :)
 
Jag är då 13år, fyller 14 den tolfte februari och bor på en ö i stockholms skärgård som kallas Vaxholm. Jag har skilda föräldrar och bor mestadels hos min mamma med min hundvalp Nova. Nova är en Dansk Svensk Gårdshund på nio månader, född 28mars -12, med mycket energi och som älskar att busa. Nova har jag själv uppfostrat sommaren 2012 och det har inte alltid varit enkelt men allt jobb kommer förhoppningsvis löna sig framöver. När jag inte går i skolan eller är tillsammans med Nova tar jag hand om tre olika ponnysar, ingen av dem är min egen utan jag hjälper till att sköta & rida dem alla tre.
 
 
Den första ponnyn jag tar hand om är min förra medryttarponny Blackie boy, eller Bobbo som han kallas. Han är en Bponny på 128cm i mankhöjd som jag som medryttare red i 1,5år. Han är mörkbrun med vita hår i pannan och världens snällaste & finaste individ som någonsin trampat på vår jord, men så  har det inte alltid sett ut. Provridningen skedde rum 14maj 2011 och nu skäms jag när jag ser bilderna, jag var endast en grön ridskoletjej och ingenting alls gick, men jag började i alla fall som medryttare på ponnyn med det lilla extra. Vi kämpade på tillsammans, han stack med mig på ridbanan, i skogen, i hagen osv men vi gav inte upp. Ett halvår tog det att lära känna varandra och nu är han mitt allt, min bästavän & soulmate. Jag tänkte visa er lite bilder från då och från nu så förstår ni vilken utveckling det har blivit, från att inte kunna kontrollera honom alls till att gå i en stadig form i alla gångarter, fina ponny! Det är också tilliten till honom som har förändrats, nu rider jag honom barbacka i grimma/träns över ängar, badar med honom, frihetsdressyr osv. Jag slutade sommedryttare på honom pga att jag tyckte att jag var för lång, ett beslut jag ständigt ångrar. Jag kan fortfarande rida honom eftersom han är rätt kraftig och jag inte väger alls mycket. Om ni vill se filmer på honom så sök på Blackie boy på youtube.
 
 
När jag då slutade rida Bobbo dök det upp en ny ponny i stallet, ett Cponny sto vid namn Amanda. Hon har gått SM i dressyr och är utbildad FEIdressyr, dansk import och korsning welsh/arab. Amanda red jag som medryttare i 2mån innan hon blev skadad och det inte fungerade längre, men en otroligt fin ponny! Nu tar jag hand om & rider både Bobbo och Amanda när det behövs extra hjälp. :)
 
Den sista ponnyn jag vanligtvis sköter om är ridskoleponnyn Porchin Amber Flash, "Abbe", som står på Bogesunds gård. Han är en Cponny valack med mycket energi och livsglädje men som är väldigt speciell att rida då han är så känslig i munnen. Abbe har nu varit skadad i fyra månader och jag hoppas såklart att han blir bra snart igen.
 
 
Tack så mycket för att jag fick gästblogga här och har ni lust så kika in på min blogg & glöm inte att lämna en kommentar! Puss och hej! /Lisa
 

dagens ridpass

drog ju till ridhuset idag med mami, syster och Ellen. Red dressyr och hon var sjukt fin! tagga våren Div 2 dressyr då! (om hon bor kvar här då :p )
 
efter det så åkte vi hem och åt sen ar jag inte gjort någt mer typ, Spelar lite gitarr såklart ;)
 
byee
 


Najs

Haft en grymt najs kväll med tjejorna! (maten var sådär) men annars var det as kul ! Det måste göras om :D

Nu ska jag sova, ridhus kl 10 i morgon ;)


avslutar året

med att ut och äta mat och se på bio med bästa tjejorna! synd att inte Ida kunde vara med bara :'(
 
men jag hoppas det blir kul. Har inte mått så bra idag, typ ont i magen osånt men jag hoppas det blir bra! Vi ska äta på Spice 'n Rice tror jag. tycker inte alls om sån mat, men vafan jag överlever ju även om jag äter puttelite ;)
 
Nu ska jag käka knäck sen ska jag byta om och göra mig i ordning!
 

 puss
 

Livan

Ridit liv på gärdet nu, det blev mycket galopp och hon fick jobba ryggen mkt ;) hon tyckte det var rätt jobbigt men ändå kul min sötis :3 i morgon drar jag till ridhuset och min fina vän Ellen hönger med och fptar/filmar ;)


Instagram

Följ mig på insta för bilder varje dag ! ;)


Mot farbror!

Sitter i bilen på väg mot farbror håkan ;) äta god mat och spela spel typ !

Blir mobilblogg i kväll om min mobil vill det...


öva öva öva

 
 ååh övat på denna låten ett tag nu, önskar att jag hade en bra sång röst så att jag kunde sjunga till... får väl fråga ngn av mina vänner som kanske vill sjunga till? den är sjukt bra!
 
texten passar perfekt när man är deppig...<3
 
 
 
 
'' I guess its time I run, far far away, find comfort in pain
all pleasures the same it just keeps me from trouble
hides my true shape,  like dorian gray
I heard what they say, but im not here for trouble
its more than just words, its just tears and rain''

wishes

kom på att det är inte så långt kvar tills jag fyller år! nästan en månad kvar (okej, 1 månad och 5 dagar) men iaf. Så har jag redan tänkt vad jag önskar mig ;)
 
- Pengar!!!!
- Presentkort - ginatricot, skarahästsport, skövderidsport, hööks (haha kanske inte på ALLA häst affärer, men ni fattar)
- saker till hästen - schabrak, pannband, boots m.m
- saker till mig - tröjor (att rida i), ridstövlar!!!!, ridbyxor m.m
- kläder
- smycken
 
haha a typ det ! Pengar behövs ju alltid, och ridstävlar är akut! dock är mina ben så smala så att det är svårt att hitta stövlar som passar bra. De enda som passar är Mountain horse supreme high rider, sånna har jag som går sönder hela tiden, så jag önskar mig presentkort på skövde eller skara och pengar så jag kan köpa dom (kostar 3999 kr) eller så önskar jag mig själva stövlarna.. :)
 
foto: Louise Karlsson

är det bara jag...

som INTE har sett alvin och gänget ? x)
 
haha, tänkte se på den i kväll tror jag... mjo jag är lite efter hah..
 
--
 
annars idag har jag inte gjort mkt, mest spelat gitarr och så ;) Jag skrittade tornado i kanske 10-15 min, det gick ju inte rida nånstans !?
 
kasnke är bättre i morgon? ;)
 

choklad, en tjejs bästa medicin

åhåå hade choklad inte funnits nu hade jag avlidit!
 
hahha
 
 

just cillin'

har fett ont i magen idag, vaknade klockan fem och har lyssnat på musik och spelat sims.. Men nu spelar jag lite gitarr! jag suger verkligen på det men skit i det haha^^ blir en ganska lugn dag idag skulle jag tro ;)
 

zocker!

 
 

Pinkie


Mys

Popcorn, film
Och filt! Myser lite såhär en onsdag kväll ;)


utvärdering av acne killer!

Negativt - den gjorde väldigt ont att dra av, tänk dig stark tejp i hela ansiktet. Den var sjukt klenig och kladdig att ta på. Sen drog den inte alls ut alla porer som det står, kanske drog ut 5-6 st eller nåt och jag har mer än så! fastnar det i håret är det nästan omöjligt att få bort!
 

Positivt -
Man kände ssig väldigt fräsch i ansiktet efteråt och man blev ju ren. Kändes som ett helt nytt ansikte, det blev alldeles rent och slät (förrutom där det är finnar)
 
--
 
så det är en bra ansiktsmask, men dock inte så bra som dom säger att den är! den drar inte alls ut alla porer och tar inte bort rodnaden.. Men den gjorde rent och tog bort fettet i ansiktet (vilket man lika gärna kan göra med ansiktsmedel och vatten) Jag ångade även ansiktet innan så att porerna skulle öppna sig, men det verkade inte hjälpa! Jag har ju 4 st till så ska testa om nån vecka igen .. :)
 
Kanske gjorde jag ngt fel, eller så funkar det bara inte på mig ;)
 
 

Dagens planer

Idag blir det rida, städa... (kommer aldrig hända hehe..) åka till mormor och äta och bara ta det lugnt :)

Ska även göra utvärdering av acne killer! Håll utkik :)


Arg

Åh hade skrivit ett super bra inlägg som var jättelångt.. Och som vanligt så försvann allt.. Hatar att mobilblogga, drf updt jag sällan..

Men iaf gnatt!


bort med finnar och porer

ångade ansiktet förrut, nu har jag på mig en acnekillermask som ska av om 10 minuter typ, haha kan inte göra några ansiktsutryck, typ inte le, rynka pannan, höja ögonbrynen osv, det känns som någon drar pastfolie över ansiktet typ! haha jag hoppas att den funkar för det skulle verkligen behövas på mig känner jag..
 
kolla insta för bilder på mig och masken!
 

skriver sen eller i morgon hur det blev och det positiva/negativa ;)
 
---
 
drar till min syster snart och käkar julgodis typ !
 
 
 
 
 

julklappar

nu kommer det bilder på allt som jag fick, jag tror jag fick med allt ;)
 

låt aldrig hoppet försvinna

när jag vaknade så låg det ett paket från 'tomten' i mitt rum, haha det var en frida tidning med mascara och ögonpenna i. Så den läste jag i innan jag gick upp och hjälpte zocker att öppna hennes paket, hon fick en leksak som hon är rädd för.. :p
 
vid 1-2 tiden så drar jag och syster ut på julritt, alltid lika mysigt :)
 
Ni vet att våran lilla hund gick bort i slutet av oktober? Och eftersom han alltid var så glad på julafton så tycker jag att han ska få vara med ändå, så jag ska skriva ut en bild på honom och ställa honom bredvid farmor, men jag har beslutsångest vilken bild jag ska ta?
 
lite hjälp kanske? :)
 
 
sååå nu får ni rösta, första kallar vi 1, andra kallar vi 2 osv :)

23 december

tjobidobadej
 
har inte hunnit skriva ngt på några dagar för jag har vart i stan och shoppat, sen sovit och så slagit in paket! så det blev bara inte av ;)
 
Idag begravde vi farmors urna eller vad det heter och det var sjukt kallt, men det gjorde inget <3 sen åkte vi till min faster ocg åt skinkmacka :p
 
Men iaf så är det julafton i morgon! gud jag kan knappt tro det :o blir säkert seg updt. i morgon också, men vi gör vl som vanligt, mormor kommer kl 3, hjälper till med maten, resten kommer vid 5 också äter vi, sen delar vi ut paket och öppnar dom :) just nu är det fullt med paket under granen och det är bara mina, mammas och pappas :o Sen kommer susannas och andreas, håkan och britt, och sen mormors också, så det kommer vara överfullt!
 
Önskar mig mest pengar och presentkort, men det är roligare att få prylar tycker jag ;) Ikväll blir det uppesittarkväll med mamma och pappa, (eller mest mamma) Vi köpte bingolottor idag också, det händer typ aldrig, fast det var mest för chokladen som man fick haha !
 
byee


 
hihi tyckte den var söt :3

julstress

vart i stan hela dagen idag, shoppade julklappar och kläder! Nu ska jag ut och mocka och sen städa och sen kommer fin fina vänner hit ! ;) någon som har bra film tips om vi skulle vilja se på film ? :)

en sista röst

okej idag klockan 18:00 slutar tävlingen! Jag ligger trea och kommer troligen inte högre, men det finns andra som kan ta min tredje plats haha, såå för att förhindra det så skulle det vara sjuuukt snällt om ni bidrog med en endaste lite 'like' inte så svårt eller hur ? ;)
 
tack! :D
 
KLICKA HÄR!

ge mig!

åh vad fint :')
 

trööött

så sjukt trött! åkte till stan efter skolan och handlade julklappar och en tomteluva ^^
men nu sitter jag i soffan, med datorn i knät, cola att dricka och Ernst på tv. haha mysigt ;)
 
Imorgon är det sista dagen och  det blir bara lek och fika och sen ridhus :) Ska bli super skönt med jullov, såå trött!
 
Hur ska ni fira jul i år ? :)
 
 

gilla/dela

klicka hääär

dag 9 - 2 saker jag önskar jag kunde göra

- sjunga
- designer till bloggar

dag 8 - 3 ord jag inte kan gå en dag utan att säga

- meeeeeeeen
- okej
- va?

brunt Vs. blondt hår??

har ett problem..
 
ända sen jag var liten, alltså hela mitt liv så har jag vart blond! Förra hösten blev det lite för mörkt tyckt jag (jag hade inte färgat) så jag färgade blondt, fast det blev gult! sen växte det ut lite och jag slingade blondt och sedan färgade jag underhåret brunt! Nu är min utväxt (från slingningen) ca 10 cm, och från under håret ca. 5 cm. Mina ögonbryn är ganska ljusa. Jag tycker att mitt hår ser skitigt ut även om det är rent p.g.a utväxten, och jag är så trött på blondt hår! Så jag funderar på att färga det brunt. Många säger ja, jag skulle passa i det säger de. Medan andra säger nej, du skulle ångra dig!
 
Och om jag skulle ångra mig så är  det jätte svårt att färga blondt, det måste man göra hos en frisör = mamma skulle aldrig gå med på det..
 
Sen kanske jag skulle sakna det blonda, jag har ju haft det hela livet och det är ju lixom jag, men ändå är jag trött på det?
 
Så min fråga är, skulle jag passa i brunt, eller ska jag behålla det blondt, eller finns det någon annan färg jag kan passa i ?
 
 
på andra bilden så ser man utväxten bra, det bruna på bilderna är underhåret!
 
 
snälla hjälp?

dressyr

idag drog jag och syster till ridhuset direkt efter skolan! red lite dressyr på liv. Jag trodde att hon skulle vara pigg och stel osv.. men hon var faktiskt heelt underbar! gjorde allt jag bad om och lite till, jag älskar henne verkligen :D Det var första gången som hon var där (Liv) och det är en ganska stor spegel på väggen. Det tyckte hon var skit läskig! haha sen när hon såg sig själv så tyckte hon att hon var så snygg att hon inte kunde sluta stirra x) hon är så söt!
 
det är ganska chill i skolan just nu, inga läxor, inga prov, inga krav alls! Film, inställt och betygsprat varje dag haha!
 
På torsdag slutar jag och det ska bli såååå sjönt med lov! Ska passa på att köpa julklappar, (har inte köpt en enda än) jag och mamma tänkte åka in på fredag en sväng. Annars rullar livet på tkr jag, det är snor halt ute så man får gå i snigel fart, vilket betyder att det   inte går att rida.
 
ska även försöka uppdatera mkt mer nu med fräscha bilder nästan varje dag !
 

ni glömmer väl inte?

ni glömmer väl inte att rösta? och om ni har gjort det, så dela :D

 

ni gkö

 

zocker x 4


Dag 7 - 4 minnen jag aldrig glömmer

- när vi hämtade hem Liv
- mitt första ärevarv
- andra gången jaf fick hjärnskakning
- när jag såg min farmor... intelevande - om ni fattar vad jag menar!
 

Dag 6 - 5 saker jag inte kan leva utan

- min mobil - mina djur - mina vänner/familj - cola och godis - smink + typ mat, medicin m.m men det fattar man ju :p

hjälp mig!

är med i en tävling på facebook, det handlar om finaste julekipaget! Blir man bland de tre bästa så får man hämta ett pris i skövde ridsport s butik! Skulle vara sjukt kul att vinna för en gångs skull !
 
För att rösta så gillar du bilden, och dela den för att andra ska kunna se den!
 
Så det skulle vara jäääätte snällt om ni kunde rösta och sprida vidare detta! tack så mycket! :D
 
(klicka på texten eller bilden för att komma dit)

my love <3


dag 5 - 6 sånger jag tycker om

I wont give up - Jason Chen
Between the raindrops - Lifehouse
Can you hear me? - Wiley
Stand by me - Seal
What if you - Joshua Radin
I don't mind if you don't mind - Ron Pope
 

twitter

hihi nu ha rjag skaffat twitter, fattar inte ett skit! Men aja, följ mig!
 

bjuder'

haha fan va kul jag har haft i dag med min fina vän Felicia! <3 Det var ett tag sen vi var med varandra (förutom i skolan då) och vi skrattade grymt mycket åt ingenting!
 
här bjuder jag på bilder som hon tog på mig, tog på henne också, men vet inte om jag får lägga upp dom, men dom var finare än mina iaf x)
 
haha okej, skratta inte !

Dag 4 - 7 rädslor

- spindlar
- läskiga gubbar
- slender
- folk som skriker när jag inte är beredd
- när något på datorn stängs ner och jag inte sparat
- hoppa höga hinder med häst
- när man tappar kontrollen över hästen och den rymmer mot vägen

Dag 3 - 8 saker som irriterar mig

- höga ljud
- folk som inte håller det dom lovat
- folk som tror dom kan allt men egentligen inte vet ett skit
- min mobil
- när jag missar bussen
- när någon säger ''va?'' 923593458 ggr
- när bortskämda ungar blir arga för att dom inte får exakt vad dom vill ha
- när jag får tappar minnet på ett prov


+ maaaaasaaa mer!

Dag 2 - 9 saker jag gör varje dag

- äter
- rider
- sover
- kollar mobilen
- pratar
- bloggar (försöker iaf)
- tänker (MYCKET!!)
- går på toa
- lyssnar på musik
 
haha ja typ det ;p
 
 

huvudvärk

gaaah huvudvärken dödar mig!! var i skolan idag och har vart slö hela tiden, huvudet har bankat som en idiot och smart som jag var så glömde jag tabletterna hemma :c
Men det blir ju bättre för varje dag, och det är kort dag i morgon, så jag drar till skolan ändå! Sen är det prov (ffår inte missa!!) sista provet för i år, men ett av det största. Ska plugga hela kvällen och mamma fixar stallet åt mig (a)
 
Får inte rida på en vecka, ganska skönt att ta det lungt, men kommer ha en grym träningsvärk i helgen då jag kommer rida igen!
 

jag ramlar av

här kommer den! om ni kollar noga så ser ni att huvudet slår i hans nacke..
 
 

Dag 1 - 10 udda fakta om mig

- jag vill ha mörkt hår men tror inte att jag passar i det
- jag kämpar med min hopprädsla varje gång jag hoppar, men det rivs ofta ner p.g.a att jag ramlar av och skadar mig
- jag älskar musik
- I år önskade jag mig mycket snö, och så blev det. förra året ville jag ha lite snö, och så blev det
- Jag har tandställning
- jag är coca cola beroende
- jag och mamma brukar skratta åt dåliga skämt
- på sommaren brukar jag och pappa sitta uppe hela natten och bara prata
- jag är LIVRÄDD för spindlar, seriöst
- idag skulle vi åka pulka bakom tornado, men jag vet inte om jag kan vara med - men bilder kommer :D


Dag 1 - 10 udda fakta om mig

- jag vill ha mörkt hår men tror inte att jag passar i det - jag kämpar med min hopprädsla varje gång jag hoppar, men det rivs ofta ner p.g.a att jag ramlar av och skadar mig - jag älskar musik - I år önskade jag mig mycket snö, och så blev det. förra året ville jag ha lite snö, och så blev det - Jag har tandställning - jag är coca cola beroende - jag och mamma brukar skratta åt dåliga skämt - på sommaren brukar jag och pappa sitta uppe hela natten och bara prata - jag är LIVRÄDD för spindlar, seriöst - idag skulle vi åka pulka bakom tornado, men jag vet inte om jag kan vara med - men bilder kommer :D

10 dagars lista

snodde detta av min fin fina kompis Molly ! :)
 
Dag 1 - 10 lite udda fakta om mig själv

Dag 2 - 9 saker jag gör varje dag

Dag 3 - 8 saker som irriterar mig

Dag 4 - 7 rädslor

Dag 5 - 6 sånger jag tycker om

Dag 6 - 5 saker jag inte kan leva utan

Dag 7 - 4 minnen jag aldrig glömmer

Dag 8 - 3 ord jag inte kan gå en dag utan att säga

Dag 9 - 2 saker jag önskar jag kunde göra

Dag 10 - 1 person jag litar på
 
PS. Filmen kommer så fort det har laddats klart på yt! ;)
 
 

inte riktigt som jag hade tänkt mig

jag var ju i ridhuset i går och red tornado och skulle hoppa några skutt. och han kändes fin och allt gick bra. Tills han stannade på ett puttelitet. Och jag försökte flera gånger, men det bara blev stopp! Så kom jag igen och tornado stannar, och hoppar sen. Jag får ganska mycket skjuts från hans bak och då slår jag i ansiktet i hans nacke. Sen tappar jag balansen och sen minns jag inte mer. Sen vaknar jag upp och känner att hela ansiktet och huvudet värker, och jag blöder ur munnen.
 
nu ska jag inte sitta här och skriva i detalj vad som hände, tror inte det skulle vara så kul. Men nu vet ni vad som hände iaf. Mamma säger att jag försökte resa mig upp och att hon sa "nej stanna på marken"
Men det hörde inte jag.. så jag måste svimmat i några sekunder.
 
Men vi åkte in till akuten och dom sa att det var en hjärnskakning! Sen hände lite skumma saker innan vi åkte in:

Jag hade på mig en blå och en vit strumpa, så skulle jag byta till två lika dana (två andra vita) så jag tar fram det och sätter på mig dom. Sen kanske 10-20 minuter efter så märker jag att jag har två olika igen :o så antingen har jag aldrig bytt, eller så bytte jag bara en, så jag var lite snurrig ! sen så började allt (enligt mig) snurra och sånt..
 
Så ja, det var en hjärnskakning. Vilket betyder ingen ridning (eller iaf en lugn ridning) på en vecka.
 
Men jag börjar bli van, har ju haft hjärnskakning två gånger tidigare, så detta kanske var tredje gången gilt ? ;)

Och det "roliga" är att jag har antingen bild, eller film "bevis" på det x)
Mamma filmade nämligen där man ser att jag slår i huvudet i tornado.
 
första gången:
 
 
 
andra gången:
 
tredje:
 
- kommer i nästa inlägg, håll utkik ! :D

hästar finns inte

hahaha så jävla dålig, jag dör av  skratt XDD
 
 det jag inte förstår är att frukter växer på träd, KAN NÅGON VISA MIG ETT HÄSTTRÄD!?
 

AHAHHAHA

dog när jag såg bilden..

ridhus

tänk att ha ett ridhus nu! ååh vilken dröm somaldrigkommergåiuppfyllelse

Men som tur är så kan man köpa ridhuskort och  det har ju vi gjort  så på lördag så drar vi in, om vi är själva där så sätter jag och mamma upp hinder :) 
 
kan be mamma filma om ni skulle vilja det?
 
 
lånadbild
 

hur?

hur hittade ni in hit första gången?
 
lite nyfiken, då jag ibland länkar bloggen lite överallt :)
 

begravning

idag ska jag och min familj på begravning för farmor.. :( Det kommer vara jättefint med blommor och fin musik osånt. Sen efter blir det väl fika typ. Jag minns när farfar gick bort, jag var 8 år och det var den 26 december 2006. Jag grät inte, kanske för att jag inte hade så bra kontakt med honom, eller för att jag var för liten för att förstå. Iaf, så hoppas jag att detta blir lika fint som farfars <3
 
nej, nu ska jag borsta tänderna och fixa mig tror jag, kolla instagram för updatering under dagen ! @johannaalarsson
 

ny header

ny är en ny header uppe, den är inte så fin, men lite färggladare iaf, haha
 

snösnösnö

yeeeey! Sjukt glaad, det är maaassaaa med snö här :D
Direkt efter konfan idag drog jag ut till stallet och plockade in tornado. Hela täcket var av is! sen var det massa snö i paddocken så jag kunde äntligen rida där! han var stel i vänster och jätte mjuk i höger. Mamma har köpt ett ridhuskort nu, så i helgen ska vi åka in !
Jag hoppas att mamma kan filma eller nåt :)
 

färg

nu har jag pysslat ihop en färgladare header, får se om den kommer in någon gång, fast den var inte så fin men den duger..
 
Nu ska jag äta, kolla bloggar, och sen sova!
 
 
 
 
godnatt :*
 

ingen ridning

idag får hästarna vila och jaag ska plugga, men jag hade tänkt att gå ut till stallet och mocka och fixa maten osånt nu ;)
 
--
 
haha tycker ni det behövs en förändring här? Designen är rätt tråkig tycker jag, vill ha lite mera färg! Såå om bloggen ser ut som ett bombnedslag så får det göra det ett tag nu, för jag ska sätta färg på den här nu :D
 

Pluggar

...


utvärdering 2012 + planer 2013

hittade en lista hos denna tjej
som jag snodde (a)
 
 
första tävlingen 2012?
14 April i Vartofta. Div 2 LB:1 :)
 
bästa tävlingen 2012?'

9 september :)

vilka hästar/ponnyer tävlade du?
Liv och Tornado
vilka klasser tävlade du`?
LC:1 LC:2 LB:1 LA:1 (dressyr) LD (hoppning)
hur många vinster fick du?

3

hur många placeringar fick du?
8
vann du något täcke?
Nepp
Vad hade du för mål 2012?
ha roligt typ ;)
uppnådde du dom?
Jarå :D
Vad har du för mål 2013?
Ha roligt ::))
bästa tävlingsarrangören 2012?
Mölltorp är alltid bra tycker jag :)
varför?
Dom har super bra ordning och är alltid trevliga :)
Har du något speciellt minne 2012?

Njaa, inte speciellt så, jag minns allt likaväl :)
 
 
Utrustning 2012:
Min tävlingsutrustning?
Hjälm: Eurolite svart och svart JW hjälm
Håruppsättning: tofs eller knut med nät.
Skjorta/plastrong: okänt märke
Kavaj: Svart (minns inte vad märket hette haha xd)
Ridvantar: svarta från ullared
Ridbyxor: Vanliga vita
Ridstrumpor: olika
Ridstövlar: Mountainhorse venice high rider och Mountainhorse supreme high rider.
Sporrar/sporremmar: vanliga, okänt märke.
 
 
Hästen/ponnyns tävlingsutrustning 2012?
Träns: olika varje gång
Pannband: GG eller ett med "fejk"stenar
Schabrak: Oftast Lag schabraket
Sadel: Hubertus och wintec
Pad: från börjes
Sadelgjord: Globus
Stigbyglar: vanliga

 
vilken klubb tävlade du för 2012?
Binnebergs ryttarsällskap
vilken klubb kommer du tävla för 2013?
troligtvis Mariestad
red du i lag 2012?
japp
ska du rida i lag 2013?
Hoppas det :)
Vilka tränade du för 2012?

Paula Eklund - hoppning. Annika Friden - dressyr. Johan Lundh - hoppning. Anna Svefors - dressyr. Janikke (minns inte efternamn :$) - hoppning.
ska du fortsätta med det?

Ingen aning :)


Har du tävlat någon ny gren 2012?

nope


Ska du tävla någon ny gren 2013?

näppp
Vad har du för förväntningar 2013?

 

Haha ingen aning x)
 
 
 
 



 


nervös häst

haha lilla livan idag var nervös, ingen aning om varför, men hon sket ner hela stallgången iaf, och stegrade i boxen. Så jag fick släppa in de andra. (hon står inne tidigare än de andra för att hon är för tjock)
 
nämen jag ska väl ta och plugga lite nu, prov nästa vecka :c
 

Om man vill ha den bästa platsen i huset, så måste man först flytta på katten

Hmm, kan inte riktigt hålla med där ;)


Mer snö tack!

nu blir det först äta frukost, sen duscha och åka på gudstjänst x( sen rida, äta, rida, plugga osååå :))
 
Den här helgen har vart helt chill, bara tagit det lungt och gjort allt i min egna takt ;) 
Och något jag verkligen är sur över, är snön. Jag älskar ju snö, och typ överallt (!!) (men inte här) så är det massaaaa snö, här är det super lite.. :c Jag vill ha myycket så man kan galoppera på gärdet i djup snö :D
---
hihi jag minns 2009, då det var 1 m snö typ. Jag och min kompis Molly galopperade i snön (hon hade då sin förra ponny) och det gick nog ganska fort. Sen så ser jag ett filpaket, och skriker "kolla ett filpaket!". Liv blir rädd för filpaketet och hoppar åt sidan och jag ramlar av! Hahahaha Liv drog i väg och jag skulle springa i 1 m hög snö i tjocka vinterkläder medan jag skrattade, det var inte lätt! Hahahhaaha vi kan skratta sjukt mkt åt det än idag x)
 
En sån vinter vill jag haa
 
en bild från förra året när det var typ - 20 grader!!

minus grader
usch vad kallt det ääär! Jag red ut på Liv förrut, och händerna, kinderna, öronen och tårna var is. Och nu kom jag in från stallet, för jag hade ridit tornado barbacka i mörkret. Nu hade jag mer kläder (dock var det 5 grader kallare nu..) Men jag frös lika mkt :c Men det är fint ute iaf, älskar snön, det är så fint tycker jag!
 
Nu står Liv inne för hon får inte äta mer ensilage (haha hon är smäll fet), och för att hon inte skulle vara ensam så fick tornado stå inne också, han ville ändå inte gå ut i kylan.
 
nu ska  jag se på Vampire Diares, haha det var sjukt längesen, men min mormor har köpt säsong 3, och jag tänkte ta mig tid att kolla på den nu (fick den för jätte längesen, men har inte hunnit kolla)
 
Bilderna kommer inte upp idag, pallar inte att leta efter sladden :p
 
 
puuuuuuuuss
 
 
 

ut i kylan!

tar med kameran, bilder kommer ! :)
 

december

jag vet, bloggen har vart nere ett tag, behövde verkligen en paus !  och jag ser att statistiken sjunkigt (stavas.. ? xd) rejält!
 
anyway, idag är det första december! ååå såå glad! Helg, julstämning, snö och julkalender ääälskaa. Idag ska hästarna få broddar och så ska jag rida ut lite eller nåt, det finns typ ingenstans att rida!
 
jag skulle åkt till Hanaskede i morgon, men det blir inte så :c
 
Annars mår jag väl ok, fast i flera kvällar irad nu så har jag mått illa.. inte bra. och sen har jag vart helt snurrig och glömt saker, vart sen till bl.a bussen (som jag har missar 2 ggr denna veckann!!) men det känns som att jag är på spåret igen haha ;)
 
snart är det jullov! och jag älskar julen, jag har typ inga pengar, men jag får väl försöka hitta lite billigare julklappar i år!
 själv har jag typ dyra saker på min önskelista:
jag måste ha stövlarna, fast jag kommer nog inte få dom :c men jag kan ju alltid önska mig pengar och presentkort på skövde ridsport, så kaaanske jag kan köpa dom haha. Jag har sånna nu, men dragkedjan går sönder hela tiden, så jag får typ nöd laga dom lite.. fast det håller inte.
 
Något jag tror jag kommer få är en gitarr! Haha pappa säger t.o.m att om jag är snäll så kansk jag får en i jul! (a) haha, och så låter det inte om stövlarna x)
 
Det är väl det som är det dyra på listan, sen är det inte så mkt mer :)
 
vad önskar ni er i julklapp?
 
 

RSS 2.0