Morgondagens planer

I morgon är det dressyr träning för mig och tore, hästarna fick skor och sulor idag, fast tornados sulor satt lite fel så han blev väldigt öm! Om han har ont i morgon så får jag ta Liv ist ;)

Men som vanligt händer inget annat kul...


före-efter

jag städade ju igår, tog lite före och efter bilder.. haha usch vad stökigt det var!
 

6 timmar

Kan inte sluta gråta... I sex timmar har jag nu gråtit ständigt! Förlåt för allt depp, men jag har nog aldrig vart såhär ledsen. Nån gång ... Usch saknar honom så!!


vila i frid Winston

usch vad hemskt! Jag såg när dom ttog sprutan, jag såg när du helt plötsligt somnade och sen låg du bara där.. grät som en treåring som inte får den leksak hon vill ha.. Grät som en liten bäbis på natten... fyfan, sen låg du bara där och jag sa hejdå!
 
kommer alltid sakna dig winston <3
 

Hästen är...


( ) Lat
(x) Pigg
( ) Het
( ) Barfota
(x) Skodd
(x) Egen häst 
( ) Foderhäst
( ) Medryttarhäst
( ) Sköthäst

Ras:
( ) Halvblod
( ) Fullblod
( ) Kallblod
( ) Varmblod
(x) Ponny

Höjd:
( ) 0-120 cm i mankhöjd
(x) 121-140 cm i mankhöjd
( ) 141-150 cm i mankhöjd
( ) 151-160 cm i mankhöjd
( ) 161-175 i mankhöjd
( ) 175 cm +

Kön:
(x) Sto
( ) Hingst
( ) Valack

Inriktning:

(x) Dressyr
(x) Hoppning
( ) Fälttävlan
( ) Western
( ) Akademiskt
( ) Barock
( ) Distans
( ) Trav
( ) Körhäst
(x) Allround

Ålder:

( ) 0-2 år
( ) 3-5 år
(x) 6-10 år
( ) 11-15 år
( ) 16-20 år
( ) 21-25 år
( ) 26-30 år
( ) 31 +

Beteende:
( ) Bockar
(x) Stegrar 
(x)Alla fyra ben i marken (oftast)
( ) Kickar

Foder:

( ) Korn
( ) Kli
( ) Kraft foder
( ) Betfor
(x) Havre
( ) Blandfoder
(x) Hö
(x) Hösilage
(x) Annat

Fodertillskott:
( ) Vitlökspulver
( ) Vitlöksflingor
( ) Biotin
(x) Mineraler
( ) B-Vitaminer
( ) Annat kalk

Hästen är:

( ) Krubbitare
(xxx) Sparkar i boxväggen
( ) Nafsar
(x) Äter allt som går att äta
( ) Är petig med maten
( ) Äter men rör inte vad som helst
(x) Tänker mest på mat
( ) Smal
(x) Tjock 
(x) Lagom

Färg:

( ) Skimmel
(x) Brun
( ) Tigererad
( ) Fux
( ) Skäck
( ) Svart
( ) Isabell
( ) Ljusblack
( ) Mörkblack
( ) Annan

Hästen har:
( ) Ål
(x) Kort hängande man
( ) Lång man
( ) Tunn man
(x) Tjock man
(x) Mörkare på benen
( ) Har strumpor på alla fyra
( ) Bläs
( ) Lykta
 


Något du behöver

min familj!
 
 
 
fast jag hittade ingen bild på oss så jag målade en..
 

från vänster; pappa, mamma, jag, susanna :)

Något som får dig gråta

varje gång...
 
 

Något du vill ha

haha vem kunde aanaaa? (aa)
 

Någon du skulle offra livet för


Någon du tycker om


bilder

här är bilder från idag på hästarna!
Ellen har tagit alla bilder när jag rider :)
 

jag vet att min skänkel är cpe, iaf på tornado, men han tar så jäkla stora steg så jag har sjukt svårt att sitta kvar, haha sen är han så stark också :)
 
 

Vad händer i morgon?

Jo i morgon är den dagen jag verkligen inte vill ska komma.. och varför är det så då?  Jo, min hund, eller ja familjens hund kanske.. Ja han ska avlivas i morgon... därför har jag vart ledsen lite då o då dom här dagarna.
 
Och ni kanske undrar varför? Nej, han är inte sjuk, nej han är inte skadad. Men han är väldigt gammal! Hela 14 år faktiskt! Han hör knappt ngt, han ser inte mkt och han har problem med huden så det kliar massor på honom, sen så har han ngt i örat så han går med huvudet snett hela tiden.. Nu de senaste månaderna har hans ben hakat upp sig lite så att han inte kan gå. Men han är super glad och älskar människor, älskar när han får uppmärksamhet! men han är lite virrig för han vet knappt vart han är typ.
 
Så i morgon ska han somna in.. Jag och pappa åker in till veterinären, dom ger honom en lugnande spruta eller nåt. Sen får vi vara ensamma en stund med honom, och sen så... ja ni kanske kan lista ut vad dom gör sen...
 
så aa, imorgon blir kanske updt. lite seg eller så, men då föstår ni kanske varför.
 
Det kommer kännas sjukt konstigt då han har bott här i stort sett hela mitt liv! Vi är ju lika gamla, han är född i november, jag i februari, så det skiljer bara några månader. Har lixom aldrig levt utan en vit liten hund nån gång, kommer kännas sjukt tomt här känner jag!
 
winston på sin favorit plats, där kan han se ut över gården.

städa städa städa

blää kände att jag måste städa! mitt rum är jätte stökigt och har börjat bli dammit o.o fast jag har aldrig haft tiden typ.. men aa, nu gör jag det, japp japp! :)
 

Untitled Video


ut i kylan!

buhhuu nu ska jag ut i kylan.. har fett ont i halsen också.. :c Bilder kommer sen ! :)
 
hon kan, bara hon vill ;)

Hööks

Jag och mamma drar till hööks på fredag! Eller egentligen ska vi bara till stan och ta ut pengar för jag är skyldig 379 kr till pappa och 20 kr till Ida och jag har inga kontanter ;) Men jag ville åka förbi hööks också, funderar starkt på att köpa detta:
 
'
Hiss eller Diss ? ;)

Ny design!

var så trött på min design så ville ha ngt nytt, och eftersom jag själv suger på att göra designer så laddade jag ner en gratis design! Kanske ändrar detaljer oså men annars gillar jag den faktiskt, headern byts ut så fort jag installerat photoshop på datorn ;)
 

Rubrik

Har inte blivit mkt inlägg idag, men haha jag har faktiskt ett liv också ;) iaf så händer typ inget för mig! Har verkligen inget att göra under lovet så är det ngn som vill ses så är det bara att säga till ;) fast på torsdag är det dressyr träning, på lördag är det hoppträning, på söndag är det clinic ! Så liite har jag ju, sen har vi ju onsdag... Den dagen kommer närmare och närmare .. Jag ska iaf ta massa kort i mon med winie .. Hoppas att några blir bra? :| till på köpet är jag sjukt förkyld! Min näsa rinner typ iväg, och det ser seriöst ut som att jag gråter 24/7 för att det rinner från ögonen också.. Jaja så är det ! ;)

Är det ngt ni vill se bildr på kanske? Så jag får nåt att göra :p


(målade lite förrut, inte nöjd med ögonen och ena örat, men orkade inte fixa det..)


tips?

åh känner för en bra film just nu! Såg Lejonkungen förrut, Narnia för några dagar sedan! Skulle vilja se den andra också, men den fanns inte på swefilmer.. Sen såg jag city of ember också en dag! Har ni några tips på bra filmer? Kom med förslag!! Inte skräck bara haha ;)
 

ge mig någon?

vill haa, haha men har ju inga pengar ! :(
 
 
HV polo nomnom!

Dåliga bilder

Haha klaga inteee ;)


WORDS

 

dagens ridning

Red ut med min syster förrut med Liv, det var svinkallt men det gick bra.. ;) red en ganska lagom runda faktiskt!
 
Sen stod det hinder på banan (hade endå tänkt hoppa) Så jag höjde upp dom lite så dom låg mellan 70 och 85 kanske? Så fort jag kom in i paddocken så fattade tore att det var hoppning på g, haha han blev super pigg! Eftersom det var så kallt så var underlaget lite hårt, men det funkade! Först tog jag det lägsta hindret på 70, han är alltid lite lam första språnget, men sen gick det bättre! Och Tornado är en sån som aldrig lyfter mer än han behöver, så han rev det en gång! Haha han är ju typ 10 cm större än liv, eller lite mer kanske, och så har jag ganska korta läder när jag hoppar så jag kommer knappt upp honom, så det blev lite krångligt då när han rev! x)
 
Men sen tog jag de andra tre också! Han var super lugn mellan hindren, jag kunde hålla det tempo jag ville, vilket gjorde att jag kunde styra dit jag ville (Han har en tendens att gå lite dit han vill, då blir han super stark!) Jag stod upp mellan hindren och ganska 2-3 galoppsprång ínnan hindret, så satte jag mig ner, tryckte till med skänkeln, smackade på en gång sen lät jag han sköta språnget, och jag gav han eftergift! Då kändes det helt perfekt!
 
problemet med mig är att jag kan störa honom ibland, då tramar han om och det är risk för att det blir oflyt och vi river, och så hände flera gånger idag( dock rev han inte då) men ja ni fattar. Men man kan säga att det kändes kontrollerat , i vanliga fall så brukar det kännas flängigt, antingen måste jag driva som tusan, eller så måste jag styra för han går dit han vill eller så måste jag hålla in han (vilket han brukar skita i haha) Men ja, väldigt bra helt enkelt :D
 
Eftersom det inte var någon hemma, så kunde ingen fota/filma, så jag ställde mobilen på staketet oså hoppade jag.. dock fick jag inte med hela banan.. så det hindret på 75 syns inte, men det på 80 och 85 syns iaf ;) Sen print screenade jag från filmen så dom bilder som blev, ja dom sög.. Kan försök fixa in bilderna sen och filmen med !
 
är iaf sjuuukt sugen på att tävla hoppning!
 
typ såhääär kändes det :D från i somras (där lyfter han mkt p.g.a att han rev innan, då gör han så)

godnatt

nu säger jag godnatt eller nått, har inget att göra så varför inte gå och lägga sig? haha.. ska rida ut med min syster och hennes häst imon... klockan TIO! åh  hon ska alltid säga så tidiga tider! :c Men aja då kommer jag ju igång med allt jag ska göra.. dvs. typ rida hahah xD
 

meeen det är ju höstlov

haha satt vid datorn med musik på och fixade med bloggen lite, oså kommer pappa in och säger '' gå och lägg dig nu du ska till skolan i mon!''
 
åh gud kände hur jag fick typ panik och tänkte ''neehejj! juste har jag gjort läxan? jag måste ju duscha!!''

och innan jag hinner säga ngt så säger han''...eller så är det höstlov!''
 
oherree vad rädd jag blev! haha, det är ju faktiskt lov nu! både roligt och tråkigt (ja det som händer på onsdag....)
men bortsett från det är det rätt skönt !
 
Dressyrträning på torsdag, hoppträning på lördag (?) taggad :D
 
Vad har ni planerat på erat höstlov då ? :)
 

Svart-guld outfit

snyggt eller inte, det avgör du ;)
 

fuuck.....

neeheeeeeejjjjj ååh :c
 

opa Livan style

här kommer filmen från idag :D
 
(ni ser också den fin fina outfiten vi hade tummen upp eller tummen ner på den?)
 
 

Pay and Jump

en liten sammanfattning av dagen då!
 
vi åkte vid tolv tiden typ, och vid halv ett/ett så red jag fram. Jag var helt ensam i ridhuset först, men det blev snabbt ca 5 pers där inne till! Ridhuset var rätt litet så det var väldigt trångt! men det funkade ;)
 
jag hoppade fram på ett litet kryss först, och det gick bra. Tog sedan räcket ett par ggr, kändes väldigt bra också:) Sen tog jag oxern och det blev lite rätt upp och rätt ner, så jag tog det en gång till och det gick bra! :) Hon var såå duktig! Sen travade jag lite bara, och skrittade men höll henne mjuk oså. Sen när det var kanske 2 före (?) så tog ja oxern igen och det gick också bra! Sen väntade jag bara på att få komma in.
 
När jag kom in så tyckte Liv det var väldigt spännande. Jag hade bestämt att hon skulle få se första hindret innan, men precis innan jag gick igenom start och mål (som jag var tvungen för det stod folk i vägen) Så sa hon ''varsågod och rid'' så jag sket i det (det räknas ju som en start då) Så jag fattade galopp och styrde mot hindet, lutade mig bakåt och tryckte till, och vi skuttade över! Samma med andra, tredje och enda till femman! Sen vid nummer sex så slappnade jag av liiiite grann och då stannade hon direkt! försökte få över henne endå, men nope, hon ville inte! Så jag gjorde världens minsta f´volt tror jag och vi trav hoppade det, men då kom vi ju över iaf! Sen gick de två sista hindrena super !
 
Sen var det direkt in på framhoppningen igen! Där travade jag och skrittade lite, hoppade inget då jag inte ville köra slut på henne och det var ju samma höjd! Men dom typ ''glömde'' mig så dom började höja till 60, när det var min tur, så dom fick sänka allt igen x)
 
iaf, så red jag i stort sett likadant denna gången, bara att jag la på spöt innan sexan då hon stannade där förrut, då hoppade hon. Vi kom faktiskt felfritt för en gångsskull! Det var riktigt längesen vi gick felfritt! Tror inte vi har gjort det i år vad jag vet.. ! Så riktigt nöjd med henne!
 
ja, jag låg på 70 höjderna förrut, men när det går dåligt där många gånger, så kanske man får gå ner lite och ''börja om''. Film kommer i senare inlägg, det laddar, men ni får iaf bilder här! :D
 

Lycka till?

På väg mot skara! Nu taggar vi pay and jump :D lycka till?


dreeggel

åh guuud jag bara dregglar så fort jag ser den! Vill ha den ååh :gg
 
haha men jag har inga pengar och tror knappast att mamma kmr köpa den bara så där, nånting måste ju hända med min gamla sadel för det antar jag ^^ jaja jag får väl drömma vidare !
 

bloggtävling!

klicka  här och här ;)
 

Dagen

Idag blir det att först komma upp, sen äta frukost och byta om. Gå ut till stallet och fixa hästen, sen klockan 12 åker vi till skara och hoppar pay and jump! Filmer kommer!!! Sen hem och typ chilla ;)


billigt vs. dyrt

vad är viktigast, märke eller inte? Snyggt eller inte? måste allt matcha? ska allt vara dyrt?
 

jag själv älskar när man har snygga prylar på sig! men det måste inte vara märke för mig, kul med märken och snyggt är det, men det är inte viktigast! jag har fixat ihop två olika outfits från hööks. En dyr, och en billig! Man ser ju ganska tydligt hur priserna ändras så fort man väljer det dyra ist för det billiga!
 
 
du sparar 14 866:- om du väljer det billiga ;)
 
 
Men men, kan man inte vara bäst så måste man ju helt klart vara snyggast ;) eller?
 

Vilket skulle du valt, slösa pengar och ha massa snyggt, eller spara och endå ha kvallité ? ;)
 
 
 
 

Packat och klart !

Packat och putsat ;)


morgondagens outfit

såhär ser vi ut i morgon, jag och Liv c:
 
'
fast ett annat pannband + blåa benskydd!

Foto tips - vatten

något som är populärt är att fota vatten! Men hur gör man då när man vill få super fina bilder? Det kan se svårt ut, men det är super lätt!
 
Om du t.ex. vill fota vattnet ur kranen så kanske du testar att bara ta en vanlig bild. Oftast blir det inte bra, vattnet blir suddigt och bilden blir dålig. Testa då att ta självutlösnings knappen och ha på auto, närbild eller någon annan inställning du gillar. Auto är enklast. sätt på kranen och vänta på att kameran klickar av! Du kommer få fantastiska bilder !
 
 
Sen kan man ta kort på droppar också. det är samma sak där. Sätt på kranen, men bara liite, så att några droppar faller ner bara. Sätt kameran på självutlösning och vänta på att den klickar av. då kan bilderna bli så här:
 
Sen kan man leka lite också, testa lite nya saker, det blir inte alltid perfekt, men det är det som är så bra :D
 

 
 
Vill ni ha mer tips? :)

Mys

Kikar film med bästa vovven <3 dom sista dagarna ska bli det bästa dagarna jag lovar..


godnatt

nu går jag och lägger mig... är sjuk och trött ossååå :c om jag mår sämre i mon blir det ingen pay and jump.. är jag frisk så är jag med i 50-50 ! :)
 
jag frös så jag tog pappas mössa och myste med kissen lite :3

sjuk

åkte till skolan idag, fast jag mådde piss... åkte hem andra lektionen, orkade verkligen inte mer :c så kom hem kanske halv tolv? Nu har jag ätit mat,bakad chokladbolls smet, tittat på film och typ chillat...!
 
Iskolan jobbar vi med fantasy, då ska man läsa en fantasy bok, se samma film, och skriva en egen novell! Jag läste ut boken idag (Narnia) och kollade på filmen nu ;) Tyckte det var fina scener i den så jag print screenade lite bilder:
 

i go wherever you will go

nä nu går jag och lägger mig, klockan är bara tjugo i nio men är dö trött! mår inte så bra, så är ju bra med sömn! :)
 
blir kanske ngt inlägg på morgonen i morgon, men kommer blogga en hel del på kvällen! foto tips kommer också upp i helgen om ni skulle vilja! vad ska fototipset handla om ? :)
 
oh I remember that day ... <3

dont wanna be a nugget

dont wannaa
 

någon som ger dig insperaton

den första jag tänker på då är Linns! läser hennes blogg 24/7! fleeera ggr/dag! :) kika in på hennes blogg så kanske ni fattar varför !
 
 
Sen går jag in på Saras blogg också! Hon har en riktigt cool ponny ! :) åh bara älskar den bloggen!
 
sen kan vi ju inte glömma Johannas blogg heller !? Hon är grym tycker jag ! rider så bra och har en sjukt snygg blogg !
 
Vilka inspererar er ? :)
 

One black morning When this life is over I know I'll see your face

åhh slapp kväll, gör typ inget! men skönt att ha lite ledigt iaf, känner att jag börjar bli sjuk också.. såhär lagom till lovet och allt! ''ovanligt'' ska alltid bli sjuk vid lovet :c
 
ska sätta mig och räkna lite matte, läsa lite engelska och hoppas att jag snart mår bättre!
 
imorgon är det äntligen fredag! Lång skoldag, men sen är det hem att rida båda och äta och sova uuut! sen är det verkligen lov  !! det sitter ganska bra nu ändå!
 
Har ni också lov nästa vecka ? :)
 
 
 

Livis :3

önskelista

insåg att igår är det bara två månader kvar till julafton! :D
 
önskar mig inte mkt faktiskt...
 
- pengar ... i massor :D
- Presentkort från hööks - alltid bra att ha ;)
- Mountain horse supreme high rider - har ju redan sånna, men dom är liite slitna oså, då kan jag ha dessa under tävling/träning och dom jag har ju hemma bara! och sen är det bra att ha några ifall mina gamla går sönder (dom har gjort det två gånger)
- Presentkort från ginatricot - också bra att ha :)
 
önskar mig inte så mkt mer, så om ngn skulle vilja köpa till mig, så köp detta då :D
 
 

ledsen..

vart sjukt ledsen hela dagen... kanske vart lite frånvarande ibland.. men allt smo händer blir jobbigt... jag tänker bara på winston hela tiden! :(
 
Nu när jag kom hem så släppte jag som vanligt ut honom och gav honom mat.. När pappa kom hem sa han att han frös och skalade jätte mkt! så vi tog in honom och han fick en handduk på sig. när han hade vart inne ett tag så började han skaka igen! jag gav honom lite vatten (vet inte varför, men ville göra något för honom) sen började han gnälla (inte likt honom) och skaka.. så nu sitter han bredvid mej på en stol med huvudet på bordet och sover tror jag.. antingen andas han konstigt eller så snarkar han ? men han verkar inte må bra :(
 

åh gud att man kan bli såå ledsen för en liten hund?
 

Någon som betyder mycket

<3


Fullt upp

Förlåt för dålig updt, men har varken orkat eller hunnit.. Det är stressiga mornar då hinner jag inte, skolan, sen hem och äta, rida två hästar, gå in och duscha, plugga, äta och sova! Sen i tisdags, då fick jag reda på att min hund ska avlivas nu på onsdag.. Så har inte orkat för det helt enkelt! Har sååå många inlägg jag vill skriva men hinner inte! Men idag ska inga hästar ridas, så då hinner jag :D ( idag får jag reda på om dom kommer och provrider eller inte)


någon du älskar


g morgon

ännu en dag..
 
sitter vid tvn och kollar på bästa programmet ! Vakna med the voice ! :)
 
I skolan är det kort dag, vet inte om jag får skjuts hem eller inte. Men iaf så ska båda ridas i dressyr idag (sket i dressyren i går och red markarbete ist) förövrigt har jag inget att skriva om, ska göra lite mer fototips, men jag har aldrig den tiden, för det tar ett tag :/ kanske hinner i em.
 

oså var denna dag över...

dagarna bara flyger iväg! men det är bra, för på torsdag får jag rida på om dom kommer och provrider! sen är det p&j på söndag! inga höga höjder alls, inga krav! bara kul att komma ut och får kanske hoppa sina sista rundor ute på Liv, och göra dom bra! tävlingarna i vår gick ju åt ****** aa.. men det är bara 40-50 jag ska hoppa, och jag vill inte ställa krav på Liv, utan jag vill bara komma runt och känna att vi har roligt tillsammans!
Hoppade ett litet hinder på 45 cm kanske? Hon gasade på som tusan och hoppade säkert 60 cm över det! Men det är typiskt henne, haha. Så 50 för mig är väl 1 meter flr henne, inte konstigt att hon vägrar när man kommer uppåt 70! Men jaja :)  Hon älskar det, jag älskar det, inga krav, bara ha kul! då slipper man onödig nervositet och tråkiga stopp på hinder ;) Är sjukt taggad anyway!
 
haha min tokfia ! :* helt galen om man inte hoppar på flera månader juu!
 

Någon du saknar

saknar dig så det gör ont :c
R.I.P Nisse 1978-2010


dagen

har vart typ som vanligt! ganska tråkig.. Kom hem för en halvtimma sen kanske? gjorde lite sallad, värmde taco paj och käkade ;)
 
Hann inte fixa tidsinställda i morse då jag var sjukt sen, men aja!
 
Tänkte rida dressyr på Livan idag, men nu ser jag att ngn har lagt ut massa bommar osånt i paddocken ._. haha nämen får väl försöka rida i hörnet typ!
 
bloggtorka har jag också, så kom på ngt spännande att skriva om :D
 

Grå-rosa outfit

skulle lätt kunna ha detta på nån tävling :)
 

ge mig?

haha kan någon vara snäll att ge mig det hääär ? :D
 

någon du litar på


true shit


Monday morning

Gud vad trött jad är!! Ligger l sängen just nu och försöker vakna, och nu kom katten också x) ska försöka fixa tidsinställda under dagen så håll utkik! :D


gnatt

Wääö måndag i mon :c längtar inte! Ska försöka fixa tidsinställda undrr dagen så att det hålls i gång, men kan inte lova mkt! Tore vilar, liv dressyrar, haha :)
Måste plugga för prov också :/

Gnatt på er !!


Höstbilder

 
enjoy-

Rida rida

Ridit Liv, hoppade i skogen! Det går frammåt! Hon älskade det :D nu sk jag ut igen, rida tore med min syster ;) sen kommer höst bilder upp, håll utkik! :D


bakning!

bakade lite i morse, enkla klassiska chokladbollar! nom nom :3
 

bilder

tagit bilder nu i skogen! ganska nöjd, bilderna laddas in i datorn och kommer självklart upp här sen ;)
 

höst höst

såå nu har jag skrivit ett foto tips inlägg, tog ett tag men nu är det typ klart x)  Blev så fotosugen när jag skrev det så nu tänker jag gå ut och fota löv osånt ! Tyvärr ingen sol, men heller inget regn så det är braa :D
 
åååh vår :3 helt klart bästa årstiden enligt mig !

Foto tips - Bokeh

Bokeh är riktigt fint! jag älskar det verkligen, fotar det inte ofta, men ibland så!
 
bildkälla
 
När jag gör det så använder jag mig av ljus. Rikta kameran mot något ljus, det kan vara en lampa, ett levande ljus eller kanske solen? Jag använder system kamera och det är väl då det blir bäst antar jag? Ändra inställningarna till manuell och vrid på fokus grejen (minns inte vad det heter) som sitter på objektivet. då kan man se runda ringar i olika färger.
 
Men bokeh behöver inte vara på hela bilden, det kan finnas i bakrunden också, t.ex. om man har ett motiv och i bakrunden är det gröna träd och buskar, solen lyser lite lätt på dom och fokusen är stark på motivet, då kan bakrunden bli bokeh.
 
Bildkälla
 
Om man vill se fler bilder så finns det ju såklart på google, jätte fina bilder på bokeh!
 
 
ett annat tips är om du vill göra det enkelt med bara en färg och i hela bilden är att du tar en färg du gillar, ex. grön. sen tar du pastfolie och skrynklar det lite grann och sedan tar ut det igen. Då tar du din färg, lite mot ljuset, och håller plastfolien framför färgen och mot ljuset och fokuserar bakom eller igenom plastfolien. Så blir plastfolien ''suddig'' och ljuset speglas lite där, då blir det bokeh.
 
Har testat detm men det var sjukt jobbigt och svårt tt få det bra, men jag tror jag fick två stycken som blev bra!
 


 
 
haha inte alls fina, men det var typ ett år sen dom togs också ;) hittade även några där bokeh syns i bakrunden!
 
 
Hoppas ni fattar vad jag menar, annars är det bara att fråga på :D

Foto tips - motiv 2

okej fortsätter lite där jag var i går!
 
--
 
Placera motivet - Det är också viktigt att motivet som du ska fota är på ett bra ställe, vad är snyggast? I hörnet eller mitten? eller kanske vid kanten? Det beror på vad det är för motiv, och hur det ser ut! Testa dig fram vad som ser snyggast ut, ta lite olika bilder och jämför!
 
Är det något smalt, så kan det passa i mitten eller vid kanterna, är det ett huvud så kan man ha halva bilden med huvudet. Det är helt olika vad man ska fota.
"Smala" motiv kan man ha i mitten, men kan lika gärna passa bra i kanten!
 

Något annat som kan vara bra att veta, är att om man tar på 'smala' motiv att man vrider kameran. typ såhär:
 
då framhäver man mer att det är ett smalt motiv.
 
--
 
haha sjukt svårt att förklara, men jag försökte iaf, finns så mkt mer att skriva om! om ni vill kan jag skriva tips om hur du får en fin bild på vatten droppar, eller bokeh eller liknande ;))

Vit-blå outfit

snyggt! eller vad tycker ni? :)
 

film!

Livs tillsalu film gjorde jag igår :) här är den!
 
 
kika i HD!

Idag

Inlägg som kommer upp idag :
- fototips - mer motiv och vinklar
- om rid turena idag
- outfits
- på min önskelista
- en bild från "listan"

Och kanske lite annat! Men håll utkik flr det kommer upp under dagen :D


Star for life !

 
 
 
 

en plats du saknar

kusten sommaren 2010 <3
 

Outfit x4

lekte lite med det jag har ;)
 
 

tips- få dina benskydd som nya!


 

Mina schabrak

fotade mina schabrak idag, mamma tycker att det är aldelles för mkt, fast kan inte hålla med om det ;p
 

Foto tips - motiv

en kompis bad mig att blogga om foto tips, och visst kan jag det ? ;)
 
Är ju inte en så super duktig fotograf kanske, jag lär mig själv lite, kanske läser lite vad andra skriver oså. Men jag kan ju skriva vad jag brukar göra iaf, ni får gärna skriva in era förslag, alltid kul att höra hur andra gör :)
 

Motiv -
ska du fota motiv, så tämk på var du har motivet, är hela motivet med? Om det är t.ex. en häst du ska fota, så är det finare om hela hästen är med ist. för allt utom rumpan.
 
det är snyggare om hela motivet är med!
 

Men ibland kan man fota mer närbilder på djur eller hästar, och kanske människor. Då ska inte hela motivet vara med, men det är viktigt att man väljer en fin del. Det är vanligt att man väljer huvud. Det är egentligen samma sak där, hela huvudet ska vara med, och inte för mycket från kroppen!
 
Försök att få med lite utrymme så att inte bilden blir så "inramad".
här syns inte hela motivet, visst hade det vart snyggare om örat kom med och lite mer "utrymme" ?
 
 

Haha jaa, inte så bra kanske, men jag hinner inte riktigt skriva mer om det nu, men jag kan skriva fler foto tips om ni vill ? ^^ Typ om vinklar, perspektiv osv ;)
 
 
 

Tore idag

Red samma runda som jag gjorde på Liv. Jag hoppade också i skogen, åt ena hållet drog han skit mkt, åt andra var han segare. Sen la jag upp hindret till typ 70 kanske? Och då hoppade han skit fint lver det, sen åt det hållet han drog, så drog han så mkt att jag nästan tappade kontrollen!! Sen när hindret kom så hoppade han av minst ett galoppsprång för tidigt! Och sen fick jag knappt stopp på honom! Haha han tyckte det var kul ;) nu ska jag bara fixa honom, sen ska jag in och så kommer det bilder från dagen, filmer från igår och lite annat, så håll utkik! :D


Liv idag

Ute och ridit i regn! Hon tyckte det var kul, men testade mig som vanligt x) hoppade små hinder några gånger i skogen, det var skit kul tyckte hon, för hon drog på och tog i med all kraft över hindret som knske var 50-60 cm ? Hah xp men nu säger liv att jag ska ta av henne tränset för hon försöker äta upp mobilen ! Utrustnings inlägg kommer sen! :)


Regn

Det är sånna här dagar man önskar att man hade ridhus...


New in

Bad pappa köpa hem ett par stogbyglar idag , snäll som han är så gjorde han det, ^^


Star for life

Hemma nu efter en lång men väldigt rolig dag! Började med att vi var i skolan, klockan 13:50 gick bussen in mot skövde arena, sedan 15:10 så fikade vi lite. Sen gick vi in på läktaren och satt så att kör ledaren Anki kunde placera ut oss bakom scenen! Sedan gick vi ut och tanken var att vi skulle springa in och springa upp på läktaren bakom scenen och stå där. Så vi övade där, sedan övade vi låtar. Timotej och the moniker var b.l.a där. Sen fick vi ta var sin tröja som vi skulle ha på oss, vi käkade lite och lämnade väskor! Haha vi hade väldigt kul när vi sprang runt och fånade oss x) tillslut ställde vi upp oss och fick springa in medan det spelades musik! Hhaha x) sen var det låtar hit och låtar dit, dans och skratt! Sjukt härligt att sjunga ut allt man har ich ha publiken som sjunger och hönger med! Mamma filmade lite och jag filmade från där jag stod! Är sjukt glad att jag fick vara med om detta! En upplevelse för livet! :D bilder + filmer kommer :D


its a brand new day

Blev inte mkt bloggning i går! Skulle fica en svenska inlämning ocj sedan rida hästarna, det var mörkt när jag red Liv, men kolsvart när jag red tornado, iaf i dom skogar jag var i! Jag såg inte ens hans huvud:o anyway, idag blir det skola, fast typ en halv skoldag, för vi ska på star for life eller vad det heter, ska bli spännande! Har aldrig sjungt i en sån stor kör med 400 ungdomar! :) filmer kommer nog ;)


en bild som väcker känslor


(går) dagens ridpass

 
Igår red jag båda hästarna, tänkte rida ut på båda, men sen stod det hinder på banan så hoppade på Livan! Hon tyckte det var väldigt roligt och så. Hoppade väl max 60, inte så högt, men så är det när man är lång och ponnyn är osäker ;)  (film kommer)
 
Tore blev det uteritt på i mörket, haha stackarn var mörkrädd, var osäker hela tiden och spänd på att ngt skulle komma upp x)
 
Haha stackars Liv är rädd om sina små hovar :3 tokis ! -bild från i sommras!

Hoppas!

Det är några som har ringt på Liv nu ! :D gud va kul! Hoppas verkligen att det blir ngt nu! Men ändå knyter det sig lite i magen när jag tänker på att snart kanske hon flyttar långt bort... Men jag släpper inte iväg henne till nåt ställe som inte tar hand om henne! Men iaf, så kanske dom kommer om två (?) veckor :) spännande !!


insperation

Insperation är viktigt tycker jag, och jag hämtar min insperation från två stycken!
Sara Carlsson - Jag tycker hon rider så otroligt bra och fotar också super bra! Har ofta saker till salu så det är kul att se om det finns ngt som jag vill ha, fast oftast har jag inte råd just då :) Har alltid så fin utrustning och det älskar jag !
 
Linn Strelin - Lite samma där, sjukt fin och gullig blogg, rider super bra, och har alltid fin utrustning ^^ Sen är det mycket fina bilder med i nästan varje inlägg! älskar den bloggen verkligen!
 :)
 
Sen brukar jag kolla in Johanna Grant också, men inte lika ofta :)
 
Var hämtar ni insperation från, är det viktigt för er ? :)
 
 

Blå-gul

hihi älskar att fixa ihop outfits ^^
 
snyggt eller inte? :)
 

oh can't you see, you belong to me?

oooh löööve älska låten, bättre än orginalet!
 

Rosa-grön

  satte ihop en liten outfit igår som jag inte skulle tacka nej till! sjuukt snyggt, men dyrt .. :/
 
Någon som vill se fler outfits? har en del på datorn ;)
 
 

15 saker jag vill göra innan jag dör

1. Hoppa fallskärm
2. Ta navelpiercing
3. Tatuera mig
4. Färga håret mörkt
5. Åka till USA
6. Vinna en stor summa pengar
7. Gifta mig
8. Köra bil
9. Bli veterinär
10. Tävla i en stor tävling
11. Äga en eller flera råttor
12. Driva en större blogg
13. Rida in en häst helt från grunden
14. Träffa Rolf-Göran Bengtsson
15. Köpa ett eget hus


en konstig bild


Brun-guld

lekte lite med tanken, skulle inte detta vara grymt snyggt ? :)
 

namnamnam :3

bloggtorka

är sååå sugen på att blogga om något men det står stilla i huvudet :c
 
några förslag ? :)
 

en bild på Kate btw! man ser dock inte ansiktet ;)

nom nom nom

åååh nånting jag ska köpa är ett grönt schabrak från Lami-Cell och ett passande pannband från hööks!
Gud så snyggt :3 ska bara spara lite pengar ... haha !
 
 
 
Om färgen på pannbandet inte skulle vara den färgen jag ville ha, så köper jag ett silvrigt ist, och målar det grönt!

outfit!

klippte ihop en outfit lite snabbt, nyanserna är lite olika, men hittade inte rätt färg på pannbandet som jag ville ha, sen så har jag inte installerat photoshop än så kan inte redigera så bra heller ;) Men skulle inte tacka nej till detta iaf !
 
eller vad säger ni ? :)

svar!

pluppade in en kommentar här så tänkte svara på den ;)
 
Svar:
Ja vi har eget stall, i stallet står just nu 5 hästar, Liv, Tornado, Kate, Esmeralda och Chiva. Liv och Tornado är våra, men sen har min syster en egen, Kate. Jag vet inte om jag kan kalla henne ''våran'' eftersom min syster betalar henne själv och hon bor inte hemma, men ja.. Sen har vi Esmeralda som ena tjejen i stallet lånar, och Chiva, som min kompis också lånar :)
 
Kram på dig med ! :D
 
Liv känner ni ju till... ;)

Tornado med?::)
Esmeralda :)
Chiva :)
Har ingen bild på Kate här men det kanske kommer upp nån gång :)
 
 

en dag du minns

klart att jag minns denna dag, slog höjdrekord med henne och allt :3
älsklingen <3

Who knew this dream would come true?

Idag blir det utveckingssamtal , haha vi får väl se om jag är en duktig flicka? ^^

Hästarna vilar också, jag måste plugga till prov känner jag !

Men nu är jag iaf påväg till skolan, slutar tidigt idag, yeey :D
Men ni får ha det bra sålänge !
Puusss!


dagens ridtur

idag red jag bara Livan sivan! Vi red ut en sväng i regnet, som vanligt ville Liv inte gå fram så hon vände, backade och stegrade... Men det går frammåt för mig! Jag är mer bestämd nu och då vågar hon inte säga ifrån, men hon testar så fort hon får chansen! Sen när vi äntligen kommit en bit så red vi in i en liten skog och där såg vi två pytte små hinder som var hur roliga som helst att skutta över tyckte Liv, så jag tog dom 3-4 ggr innan jag fortsatte :) Hon tyckte verkligen det var kul! Sedan galopperade vi en ganska lång sträcka och det var också kul tyckte hon :)
 
---
 
hört att det ska vara en PoJ i närheten här, så tänkte vara med på den, och funderar på att ta med Liv!

Det blir ju inga höga höjder utan kanske bara 40-50, bara för att hon ska få hoppa för hon älskar ju det! Och så man får upp hennes självförtroende! för er som undrar varför jag inte kan ta en högre höjd om jag tyckte 40-50 var lågt, så är det att Liv är osäker på 60-70 höjderna, så ni vet ni också ^^
 

girlpower!!

om en bild säger mer än 1000 ord.. hur många säger då två?

klippte ihop 2  bilder på min älskning <3
 
puusss

Hur gick det då?

Nu ska jag se om jag kan skriva hur det gick i lördags!
på framridningen kändes han bara lat oså, fick driva som tusan! Samma på banan, han ville gå lite vart han ville och när han inte fick det så blev han seg typ.. Men vi fick 67, nånting % och kom fyra på det, precis utanför placering... :( men aja :) sen i LB så var han sååå fin på framridningen, men så fort vi kom in i ridhuset så blev han super seg! Det var vår första LB också . Galoppen bröt han nästan av och det blev slarviga vägar! Kanske kan lägga upp film på LB nån gång, där fick jag iaf 64,nånting % vilket var bra för den domaren då de föesta hade 55 % typ! Så jag låg etta, men det var många kvar då, så jag halkade ner på en femteplats, men det var inte många poäng emellan! Men det blev precis utanför placering där med :(

Men det känns skönt att dom som van verkligen var värda det! För jag vet hur det könns när ngn som ridit skit kasst har vunnit när det finns andra som birde fått bättre.. ;)


Du som fotograf

Hittade ingen bättre bild..


Du som busig

Haha en no lektion..


4 timmar

Uuuha pluggat äckel hemkunskap i FYRA timmar... Fan va jobbigt... Så tråkigt så det finns inte! Prov i morgon och är inte taggad alls... Har inte hunnit skriva om hur det gick igår, sry ;)


En bild på dig och en bästa vän

Ja faktiskf, min allra bästa vän! Jag har fina vänner men Liv är den allra bästa !

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3817464/images/2012/pic_5079a73fddf2b32cba001dd2.jpg" class="image">


Hemma!

Åh hemma nu! Nu ska jag äta och sen sova ! Skriver mer i morgon :)


Riktigt trött

Så sjukt trött är jag nu..! Ögonen vill bara stänga sig och jag vill bara somna om, alla bokstäver typ åkerihop så det tar jätte lång tid att skriva haha ^^

Men idag är det tävling iaf! Ganska taggad, första LBn på tore så får väl se hur det går ;)


Du som liten

haha jag i mitten 2009 ...

gomorrroon

sitter vid tvn och käkar, fixar klart engelskan och kollar på vakna med the voice ! ;)
Idag ska jag rida båda hästarna inför i morgon, tornado går jag igenom program med och Liv gör jag mjuk till Maya :)
 
sen blir det gå och lägga sig tidigt för annars kommer inte jag upp ur sängen i morgon x)
 
hadeeee braaaa
 

idag

är det torsdag.
 
Fick reda på matteprovet och är ganska nöjd ändå, När jag kom red jag Liv lite i skritt och trav så att hon skulle vara mjuk tills Maya kom. Och det såg jätte fint ut när Maya red! gud så fina dom är ;)
 
Svin kallt var det trots att jag hade maaassaaaaaa kläder på mig. Just nu har jag pluggat till hemkunskaps prov.. ingenbryrsig
 
Men nu ska jag sova för jag är skit trött! gnatt.
 
puuusss
 

en bild på dig själv


lista

tänkte ha en lista typ, jag laddar upp en bild varje dag om det som står på listan ^^
 
ladda upp en bild på;
dig själv
du som liten
du & en bästa vän
du som busig
du som fotograf
en dag du minns
en konstig bild
en bild som väcker känslor
en plats du saknar
någon du litar på
någon du saknar
någon du älskar
någon som betyder mycket
någon som ger dig inspiration
någon du tycker om
någon du skulle offra livet för
något du vill ha
något som får dig att gråta
något som är viktigt för dig
dig själv nyligen
dig själv skrattande
dig själv som lyckligast
den senaste du fick sms av
den du alltid har roligt med
den sista bilden på mottagna filer
 
så jah börjar idag!

Tagga hemkunskap!


tävling i helgen!

tävling på tore i Mullsjö, LC:1 och LB:1 , har aldrig ridit LB:1 med honom, bara med Liv.. förra gången jag skulle rida det så var han inte fräsch, så hoppas att det går bra nu iaf! träningen i går var super, och hoppas att det håller i sig!
:)
 
från tävlingen i vartofta, då han inte var fräsch..

Torsdag

Dag är det torsdag då.. Lång dag i skolan, sen efter det så kommer Maya och riderLiv lite! Hon skulle ha haft sin ponny på tävlingen men den blev skadad igen :c men hon får såklart låna Liv, hon älskar ju dressyrtävlingar :D
Plugga till hkk prov, och spanskan, fast jag fattar inget av spanskan så det kommer gå piss som vanligt....
--
Nä nu är jag ganska sen, måste kliva upp ur sängen och göra i ordning mig !
Puusss..


världen är liten ibland

har haft en del att göra så att uppdateringen har varit baajss.. men aja. loggade iaf in nu och såg en underlig kommentar, eller egentligen var det ju inget fel på den men blev chockad när jag lästen den...
 
svar: haha jaa faktiskt! den 23 september 2008 så hämtade vi henne på vissmålen, hennes mamma är/var skimmel och hette/heter Pia och hon föddes på highchaparall ! så ja det stämmer!
 
och min fråga är till dig, Hur visste du det ? :D

veckans planer.

Ny vecka i morn.. v. 41 och det är inte långt till höstlov ! fatta vad gött? :D
 
Skrev upp veckans planer, händer inte mkt där men så äre, prov på onsdag...

hemma!

hemma efter en grym helg i Örebro!
Hade fett kul med min grymma vän Emma, love u!
 
ridning, film, bakning och skratt kan sammanfatta min helg :)
Men nu är jag hemma efter 1 timmas tågresa på en hård liten stol.. Jag lyssnar på min älskade musik och sitter vid datorn. ;)
btw, nya benskydden som kom i torsdags, mobilen dampade så det gick inte att ladda upp då!
 
snygga eller vaad?
 
 

lite filmer

 
 
 
 
 

stigbyglar!

hehe hittade ett par stigbyglar på hööks, har länge spanat in dom! det sägs att dom är bra för knäna, (har ganska dåliga knän) så ska nog köpa dom ngn gång i världen ^^ 
 
 
vad tycker ni? Några speciella stigbyglar som ni gillar ? :) 
 
 

favorit färg.

Min favorit på outfits till mig och hästen är helklart marinblå! så snyggt att ha typ ett marin blått schabrak, en blå tröja och blå tröja, svart hjälm och svarta stövlar, sen vita eller blåa ridbyxor! :)
that outfit c': 
 
 
vad är era favoritfärger ? :)

gnatt

nu säger vi godnatt, ses i morn ;)
 

annons

klicka här för att komma dit ;)
 
för er som inte vet är min lilla ponny till salu :( är du intresserad av en liten söt c-ponny som är 7 år? klicka in på hennes annons så kan du läsa mer !
 

film!

från markarbetet! haha lite tråkig film men jaja, ni får tänka på att det senaste gången jag hoppade med henne (förrutom på filmen) var i somras nån gång typ i juni/juli ;)
 
 

Haha naaw

hihi min mamma :3


dagens träning!

gick heeelt awesome:D han var mjuk och fin, dock segare än vanligt men inget stark! oftast är han skiit stark och pigg, men nu var han mer seg, men det var bättre det! I slutet blev han mer mjuk och så, han fick fylligare steg och galoppfattningarna var bättre än förrut iaf! hoppas det kan hålla i sig, ska försöka rida på samma sätt så blir det brabra till tävlingen nästa helg :) önskar att det fanns bilder eller filmer, men det finns det inte :(
 
Men jag är iaf skit nöjd med honom ! så duktig kille :3
 
det blir sånna här bilder nu haha !

spanska ...

sitter här och försöker plugga spanska eller nåt.. haha sen sjuan har jag inte lärt mig ett skit.. hatar spanska, har prov i morgon och har inte pluggat, men jag fattar inte nånting endå :c jajajaja... .är  fett trött iaf och ensam hemma, mamma är på föräldra möte och pappa på utvecklingssamtal (med hans elever då) men han kommer väl snart hoppas jag!
 
Snart hoppas jag på att få hem en ny grej jag beställt :D det kommer upp på bloggen den dagen det kommer! Filmen håller  på att ladda nu och det går segt!
 
nemen jag ska väl fortsätta plugga här då.. yeeeyy fast nä'
 
bild från instagram, har säkert lagt upp den förrut vene..

dagen

 
idag har det vart en rätt ok dag ändå, jag har vart glad och skrattat massooor! Dock är min dator nu ominstallerad så allt är borta :c håller just nu på att installera spotify, Nu funkar iaf mitt movie maker så filmen från när jag hoppade lite låga hinder med Liv kommer upp idag eller i morgon :)
 
har bloggtorka som vanligt... haha
 
haha snygg' inga bilder på datorn heller...

But now you're everywere to me, you're every face that I see..

Är på väg mot skolan , är skit trött.. Gött med kort dag idag! Är faktiskt allmänt irriterad! Mobilen är seg som sirap, tar typ 5 år att låsa upp den oså fattar den inget.. Sen så ska ju såklart datorn dampa, så att jag kan inte ladda den och jag har typ 24 minuter kvar på den.. Åh -.- aja, idag blir det dressyr tränig med tornado och Liv får vila! har inget vettigt att skriva om så det får bli aå här nu haha ..


Dagens ridtur

Red tore och liv idag! Red lite dressyr i paddocken på båda, tore var fin och pigg, liite stark i slutet, men hag var nöjd! Liv var också väldigt fin, skänkelvikningarna var bättre än nånsin! Gick bättre än vad jag förväntade mig då hon rymde idag... Hon ville ner till esmeralda och kate! Så hon gjorde några bocksprång och drog järnet mot hagen med lite bakut emellan.. Ååh vad arg jag var på henne, hatar när hon gör så där, en dag kanske det händer något :( nu gick det ju bra, som tur var, självklart skulle hon trampa sönder grimskaftet ... Ja vet inte hur många grimskaft hon gjort sönder.. Men jag blev gladare sen när hon var heeelt bäst :D


header till en kompis

här är headern Emma :) hope u like it!
 
klicka på den så att den blir större :)
 

vill ha!

ska helt klart köpa nån vacker dag haha! åh älskart'
 
tog bilden från google och klippte bara ut täcket, så äger inte bilden!
 
 

true


RSS 2.0